woensdag 23 oktober 2019

Keema Mattar Pilau (India en Pakistan)

KEEMA MATTAR PILAU (RIJST MET GEHAKT EN DOPERWTEN)

2 koppen langkorrelige rijst
3 eetlepels ghee of olie
1 theelepel komijnzaad
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, ragfijn gehakt
½ theelepel geraspte, verse gemberwortel
6 kruidnagels
250 gram gehakt van mager lamsvlees of rundvlees
2 koppen verse doperwtjes
4 koppen kokend water
3 theelepels zout
1 theelepel garam masala


Was, indien noodzakelijk, de rijst, laat ze goed uitlekken en maak ze in een doek droog. Verwarm de ghee. Voeg komijnzaad, ui, knoflook, gemberwortel en kruidnagels toe. Laat alles al omscheppende fruiten tot de ui heel licht begint te kleuren. Stel de hittebron op de hoogste stand, voeg het gehakt toe en laat alles al omscheppende fruiten tot het gehakt de oorspronkelijke kleur heeft verloren en in korrels uiteenvalt. Voeg de doperwtjes en 1 kop kokend water toe. Leg het deksel op de pan en laat alles gedurende 5 minuten heel zachtjes koken. Voeg de rijst toe en doe er de rest van het kokende water en het zout bij. Leg het deksel op de pan. Breng alles weer aan de kook. Laat het gedurende 10 minuten koken. Neem het deksel van de pan. Sprenkel de garam masala over de inhoud en leg het deksel er weer op. Laat het gerecht nogmaals 10 minuten zachtjes koken. Den het onmiddellijk daarna op.

5 - 6 personen

gebied : India en Pakistan
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: