zondag 7 februari 2016

Salade van rauwe raap, knolselderij en pastinaak

SALADE VAN RAUWE RAAP, KNOLSELDERIJ EN PASTINAAK

1 theelepel fenegriekzaad
1 theelepel korianderzaad
½ theelepel komijnzaad
½ theelepel venkelzaad
½ theelepel zeezout
½ theelepel chilivlokken
60 milliliter extra vergine olijfolie
sap en rasp van 1 limoen
1 theelepel rozenwater
2 stevige pastinaken
2 jonge rapen
250 gram knolselderij
½ bosje verse koriander, fijngehakt


Bak de eerste 4 specerijen in een koekenpan. Haal ze van het vuur als de rook eraf slaat. Laat ze afkoelen en meng ze met het zout en de chilivlokken. Klop de olijfolie met het limoensap en de rasp en het rozenwater en roer het specerijenmengsel erdoor. Laat de smaken intrekken. Schil de groenten (gooi de schil direct weg: anders loop je de kans dat je de schillen door de groenten mengt). Schaaf de knollen met een dunschiller in lange repen. Meng de repen in een kom en roe de dressing erdoor. Meng het geheel goed. Laat de salade 2 - 6 uur rusten: proef hem voor het serveren (er moet misschien wat meer zout bij). Roer de koriander erdoor.

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : Salmagundi : Inspirerende en originele salades uit het Midden-Oosten en verder / Sally Butcher