zondag 7 februari 2016

Bietensalade (Griekenland)

BIETENSALADE

400 gram rauwe bieten, met bladeren, het liefst in verschillende kleuren
½ - 1 theelepel citroensap
1 theelepel - 1 eetlepel extra vergine olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper
1 teentje knoflook, fijn gehakt
grof gehakte peterselieblaadjes, voor erbij


Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bieten en het groen voorzichtig schoon. Snijd de bladeren af en leg ze apart. Wikkel de bieten in aluminiumfolie en leg ze 1 uur in de oven, tot ze zacht zijn als u er met de punt van een mes in prikt. Hak de bladeren in stukjes. Doe ze in een pan met een beetje water, slechts 1 - 2 eetlepels, en laat ze stoven tot ze iets geslonken en zacht zijn. Haal de bieten uit de folie en laat ze afkoelen. Wrijf dan met uw duimen de schil eraf. Snijd de bieten in plakken en doe ze in een mengkom. Giet de bladeren af en doe ze ook in de mengkom. Maak een dressing van citroensap, olie, zout en peper en giet over de salade. Voeg de knoflook toe. Schep alles om en doe over in een schaal. Bestrooi de salade voor het serveren met de peterselie.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : salade

bron : De Griekse eilanden : Moderne recepten uit de Griekse keuken / Rebecca Seal