zondag 7 februari 2016

Morkovcha (Oekraïne)

MORKOVCHA (KOREAANSE WORTELTJES)

500 gram worteltjes, geschrapt en geraspt of in lange reepjes gesneden
1 volle theelepel zeezout
1 eetlepel basterdsuiker
1 eetlepel rode wijnazijn
2 teentjes knoflook, geplet
2 eetlepels zonnebloemolie
½ ui, in dunne ringen gesneden
1 theelepel venkelzaad, geroosterd en gemalen, of fijngewreven in de vijzel
1 theelepel korianderzaad, geroosterd en gemalen, of fijngewreven in de vijzel
¼ - ½ theelepel cayennepeper


Schep in een kom van glas of aardewerk de worteltjes om met het zout. Zet de kom minstens een uur weg in een niet te koele ruimte. Voeg de suiker, de azijn en de knoflook toe. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg de uiringen, de gemalen venkel- en korianderzaden en de cayennepeper toe. Smoor alles 15 minuten, tot de ui heel zacht en licht gekaramelliseerd is. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen. Voeg de gesmoorde uiringen aan de worteltjes toe. Schep door elkaar. In een gesteriliseerde pot kunt u deze worteltjes minimaal een maand bewaren in de koelkast.

Voor 500 milliliter.

gebied : Oekraïne
gerechtsoort : inmaak

bron : Mamoesjka : Verrassende en inspirerende recepten uit Oekraïne / Olia Hercules