zondag 7 februari 2016

Ingelegde paarse raapjes (Marokko)

INGELEGDE PAARSE RAAPJES

8 kleine witte raapjes
4 teentjes knoflook, gepeld
1 kleine rauwe rode biet
3 deciliter witte wijnazijn
1 theelepel zeezout


Snijd de raapjes bij en schil ze. Spoel ze af en dep ze droog. Doe ze met de knoflook in een grote gesteriliseerde pot.
Snijd de rode biet bij en schil hem. Snijd hem in 2 - 3 plakken en doe ze in de pot. Meng de azijn met 3 deciliter water en het zout en schenk alles over de raapjes en de rode biet. Sluit de pot met een zuurbestendig deksel en laat hem 1 - 2 weken staan, tot de raapjes een paarsroze tint hebben gekregen.

Voor 1 grote pot

gebied : Marokko
gerechtsoort : inmaak (hartig)

bron : Vegetarische tajines & couscous : 65 verrukkelijke recepten voor Marokkaanse gerechten / Ghillie Başan