zondag 7 februari 2016

Dip van geroosterde wortel met kruiden (Marokko)

DIP VAN GEROOSTERDE WORTEL MET KRUIDEN

500 gram wortels, geschrapt en in dikke plakken
1 deciliter (6 eetlepels) olijf- of arganolie
2 teentjes knoflook, geperst
2 theelepels komijnzaad
versgeperst sap van 1 citroen
klein bosje verse bladpeterselie, fijngehakt
klein bosje verse dille, fijngehakt
klein bosje verse munt, fijngehakt
zeezout
versgemalen zwarte peper


Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakken wortel in een ovenschaal, schenk de olijfolie erover en rooster de wortel 20 minuten. Voeg de knoflook en het komijnzaad toe, schep alles om en zet de schaal nog 15 minuten in de oven tot de wortel gaar maar niet zacht is. Schep de wortel met de olie, knoflook en komijn in een kom en stamp alles met een pureestamper tot een grove pasta. Klop het citroensap en het grootste deel van de kruiden erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en schep het eventueel in een schone kom. Garneer de dip met de resterende kruiden en serveer hem warm.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Vegetarische tajines & couscous : 65 verrukkelijke recepten voor Marokkaanse gerechten / Ghillie Başan