zondag 7 februari 2016

Ingemaakte rodekool

INGEMAAKTE RODEKOOL

2 rodekolen
½ liter rode wijn
½ eetlepel pimentbessen, geplet
¼ eetlepel kruidnagel
3 laurierblaadjes
250 milliliter witte wijnazijn van goede kwaliteit
200 milliliter suikerstroop
snuf zout
10 theelepels mosterdzaad


Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de kool in 8 parten. Laat de kern zitten zodat de kool niet uit elkaar valt. Doe de parten in een grote pan, voeg alle overige ingrediënten toe, behalve het mosterdzaad. Zorg dat alles onder staat en doe een deksel op de pan. Breng aan de kook en laat 1½ - 2 uur zacht koken tot de kool beetgaar is. Doe de rodekool in goed schoongemaakte glazen weckpotten. Voeg per pot van 750 milliliter 2 theelepels mosterdzaad toe. Zorg dat, voordat je de pot sluit, deze zo vol mogelijk zit. Laat afkoelen en zet dan koel weg en laat 2 dagen staan tot gebruik. Lekker als koude groente, in een salade of nog even verwarmd en geserveerd als warme groente. De rodekool is in afgesloten pot zeker een aantal weken houdbaar.

Voor 5 potten à 750 milliliter.

voedingswaarde : 225 kcal per pot
bereidings- / stoof- wachttijd : 30 minuten / 2 uur / 2 dagen

gerechtsoort : inmaak

bron : delicious. februari 2012