zondag 7 februari 2016

Zoetzure knolselderij en koolraap

ZOETZURE KNOLSELDERIJ EN KOOLRAAP

250 gram knolselderij, geschild en in dunne plakken
250 gram koolraap, geschild en in dunne plakken
4 eetlepels grof gesneden bladpeterselie
4 eetlepels grof gehakte dille
50 gram kappertjes, uitgelekt en grof gehakt
4 eetlepels citroensap (van 1 grote citroen)
1 theelepel appelazijn
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels zonnebloemolie
3 theelepels dijonmosterd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 theelepels fijne kristalsuiker
100 gram gedroogde morellen of gedroogde bosbessen
zout
zwarte peper


Doe de gesneden groenten in een kom. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng alles met de hand goed door elkaar. Als u de groenten licht ‘masseert’ nemen ze de smaken beter op. Doe er zout en peper naar smaak bij. Misschien wilt u nog wel wat extra azijn en suiker toevoegen.
Laat de salade een uur intrekken, zodat de smaken zich ontwikkelen. U kunt hem in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren. Voeg vlak voor het opdienen nog wat verse kruiden toe, zodat de salade er mooi vers uitziet.

4 - 6 personen

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Ottolenghi : Het kookboek / Yotam Ottoleghi & Sami Tamimi