zondag 7 februari 2016

Salade van bieten, gember en mango

SALADE VAN BIETEN, GEMBER EN MANGO

3 middelgrote bieten
1 centimeter verse gember, geschild en geraspt
1½ eetlepel extra vergine olijfolie
1 eetlepel granaatappelmelasse
sap en rasp van ½ kleine sinaasappel
sap en rasp van ½ limoen
½ theelepel gemalen venkelzaad
zout
peper
1 dikke mango (dit gerecht leent zich voor scherpere, groene varianten)
2 - 3 lente-uitjes, in ringen
handvol verse munt, gescheurd

Schil de bieten en snijd ze in blokjes van 1½ centimeter. Doe ze in een pan water zonder zout en breng zachtjes aan de kook (25 minuten, ze moeten mals maar stevig zijn). Giet af en spoel af onder de koude kraan zodat de bietenblokjes niet nagaren. Meng de gember, olie, melasse, 2 soorten sap en rasp, het venkelzaad, zout en de peper en giet het mengsel over de bieten. Schil de mango en snijd in stukjes. Roer de mango met de lente-uitjes en munt door de salade. Zet de salade 30 minuten in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.

2 personen

gerechtsoort : salade

bron : Salmagundi : Inspirerende en originele salades uit het Midden-Oosten en verder / Sally Butcher