ZEEBAARS
3 kilogram zeebaars
zout
peper
200 gram gehalveerde tomaten
1 ui
2 gehalveerde paprika’s (rood en groen)
3 Spaanse pepers
2 gehalveerde citroenen
500 gram wortels
2 takjes peterselie
2 takjes koriander
5 deciliter water
Was de vis en verwijder schubben en kieuwen (laat de kop zitten).
Beleg de bodem van een tajine met een laagje bamboereepjes om te voorkomen dat de ingrediënten gaan aankoeken. Leg de zeebaars op de bamboe en bestrooi hem met peper en zout. Beleg de vis met laagjes tomaat, uienringen, paprikastukjes, Spaanse peper, citroen en wortelreepjes en voeg tot slot peterselie en koriander toe.
Giet er water bij, dek de tajine af en laat het gerecht in 30 minuten gaar worden.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : visgerecht
bron : Marokkaans kookboek / Hachemi Moumen
zondag 1 juni 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten