ROTSMOSSELEN
3 kilogram rotsmosselen
3 glazen water
2 – 3 geplette peperkorrels
1 bouquet garni (prei, wortel, ui, verse tijm, laurierblaadje, selderijblad)
1 kilogram ontvelde tomaten
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
1 bosje koriander
½ glas citroensap
Maak de mosselen goed schoon en verwijder alle oneffenheden. Kook ze in een ruime pan water met een bouquet garni. (Als de schelpen opengaan, zijn de mosselen gaar).
Leg de mosselen in de schelp op een grote stenen schaal. Doe er tomaat, teentjes knoflook, fijngehakte peterselie en koriander, citroensap en peperkorrels overheen. Bak de mosselen 30 minuten in een op 170°C voorverwarmde oven.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Marokkaans kookboek / Hachemi Moumen
zondag 1 juni 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten