zondag 1 juni 2025

Rotsmosselen (Marokko)

ROTSMOSSELEN

3 kilogram rotsmosselen
3 glazen water
2 – 3 geplette peperkorrels
1 bouquet garni (prei, wortel, ui, verse tijm, laurierblaadje, selderijblad)
1 kilogram ontvelde tomaten
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
1 bosje koriander
½ glas citroensap


Maak de mosselen goed schoon en verwijder alle oneffenheden. Kook ze in een ruime pan water met een bouquet garni. (Als de schelpen opengaan, zijn de mosselen gaar).
Leg de mosselen in de schelp op een grote stenen schaal. Doe er tomaat, teentjes knoflook, fijngehakte peterselie en koriander, citroensap en peperkorrels overheen. Bak de mosselen 30 minuten in een op 170°C voorverwarmde oven.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Marokkaans kookboek / Hachemi Moumen

Geen opmerkingen: