SFARGEL (KALFSLAPJE MET KWEEPEER)
750 gram magere kalfslapjes
2 eetlepels olijfolie
30 gram boter
1 liter water
1 eetlepel zwarte peper
1 eetlepel zout
saffraan, geweekt
500 gram kweepeer
500 gram geschilde aardappelen
sap van 1 citroen
Maak het vlees schoon met koud water en dep het af. Verhit de olie en braad de kalfslapjes aan beide kanten bruin. Voeg de boter en een deel van het water toe.
Dek de pan af en laat de lapjes 1 uur sudderen. Doe zout, peper en saffraan erbij. Snijd de geschilde kweepeer in plakjes en leg ze samen met de aardappelplakjes op het vlees. Stoof het geheel met de rest van het water in 30 minuten gaar.
Besprenkel het gerecht voor het serveren met citroensap.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Marokkaans kookboek / Hachemi Moumen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten