zondag 1 juni 2025

Hazenrug met gembersaus (Marokko)

HAZENRUG MET GEMBERSAUS

2 hazenruggen
7 gemberbolletjes, gesneden
zout
peper
2 deciliter zure room

MARINADE
3 eetlepels rode wijn
3 eetlepels olijfolie
1 ui
4 jeneverbessen
1 theelepel zwarte peperkorrels
2 eetlepels mosterd


Meng wijn, olie, kleingesneden ui, jeneverbessen, peperkorrels en mosterd. Overgiet de hazenrug met dit mengsel en laat hem hierin 24 uur marineren.
Laat de haas uitlekken (bewaar de marinade), bestrooi hem met zout en peper en leg hem in een met olie ingevette braadslee in een op 180°C voorverwarmde oven. Braad de haas in 25 minuten gaar.
Besprenkel de haas tussentijds met marinade. Verwarm de rest van de marinade en voeg gember, zure room en naar smaak zout en peper toe.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Marokkaans kookboek / Hachemi Moumen

Geen opmerkingen: