HAZENRUG MET GEMBERSAUS
2 hazenruggen
7 gemberbolletjes, gesneden
zout
peper
2 deciliter zure room
MARINADE
3 eetlepels rode wijn
3 eetlepels olijfolie
1 ui
4 jeneverbessen
1 theelepel zwarte peperkorrels
2 eetlepels mosterd
Meng wijn, olie, kleingesneden ui, jeneverbessen, peperkorrels en mosterd. Overgiet de hazenrug met dit mengsel en laat hem hierin 24 uur marineren.
Laat de haas uitlekken (bewaar de marinade), bestrooi hem met zout en peper en leg hem in een met olie ingevette braadslee in een op 180°C voorverwarmde oven. Braad de haas in 25 minuten gaar.
Besprenkel de haas tussentijds met marinade. Verwarm de rest van de marinade en voeg gember, zure room en naar smaak zout en peper toe.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Marokkaans kookboek / Hachemi Moumen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten