OMELET VAN STRUISVOGELEI
Dit recept is direct afkomstig van de ‘blauwe mensen’. Vlees en eieren van struisvogels zijn tegenwoordig ook in Nederland te verkrijgen. Er komen steeds meer struisvogelfokkerijen bij.
1 kilogram gehakt van struisvogelvlees
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels gehakte koriander
1 grote ui
saffraandraadjes of -poeder
6 teentjes knoflook
zout
peper
1 glas olijfolie
1 struisvogelei
Meng het gehakt met peterselie, koriander, gesnipperde ui, saffraan, gehakt knoflook, zout en peper. Rol hier kleine balletjes van en braad ze in een tajine met olie halfgaar.
Voeg het geklutste struisvogelei toe en laat het geheel, met het deksel op de tajine, 15 minuten op laag vuur gaar worden.
4 personen
land : Marokko
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Marokkaans kookboek / Hachemi Moumen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten