ZALM MET PARIJSE WORTELTJES EN PATISSON
400 gram zalm
2 eetlepels citroensap
peper
zout
1 patisson
100 gram bloem
2 deciliter olijfolie
1 ui
2 groene Spaanse pepers
2 eetlepels honing
Parijse worteltjes
Droog de schoongemaakte zalm en snijd hem in moten van 4 centimeter dik. Besprenkel de moten met citroensap, bestrooi ze met peper en zout en wentel ze door de bloem.
Verhit 3 eetlepels olie en fruit hierin de gesnipperde ui en Spaanse pepers. Voeg de honing toe en haal de saus van het vuur.
Verwarm de rest van de olie en bak hierin de zalmmoten. Leg de gebakken moten in een ovenschaal, giet de saus erover en bak de zalm 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Serveer de zalm met Parijse worteltjes en gebakken patisson.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : visgerecht
bron : Marokkaans kookboek / Hachemi Moumen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten