HELDERE FAZANTENSOEP
1 middelgrote fazant
2 liter water
1 winterpeen
1 grote prei
1 bosje selderij
2 laurierblaadjes
150 gram rijst
1 theelepel peper
½ eetlepel zout
2 draadjes saffraan
20 gram gezouten boter
Spoel de fazant af onder de kraan en breng hem in een ruime pan met water aan de kook. Voeg gesneden wortel en prei, selderij en laurierblaadjes toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes trekken. Haal de fazant uit de pan. Giet de bouillon door een doek van mousseline. Spoel de rijst af en kook hem in de bouillon gaar.
Snijd de fazant in kleine blokjes en voeg ze toe aan de bouillon. Breng de soep voor het opdienen op smaak met zout, peper, saffraan en boter.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : soep
bron : Marokkaans kookboek / Hachemi Moumen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten