ZWITSERSE RÖSTI (GEBAKKEN AARDAPPEL OP Z’N BERNS)
1 kilogram aardappelen
½ theelepel zout
3 eetlepels margarine
3 eetlepels plantenolie
Was de aardappelen, die zo gelijk mogelijk van grootte moeten zijn en laat ze in ruim water 10 minuten koken. Ze mogen niet zacht zijn. Giet ze af, laat ze afkoelen en pel ze. Doe dit zo mogelijk een dag van tevoren.
Rasp de aardappelen grof en doe het zout erdoor. Verhit margarine en olie in een pan van 23 - 25 centimeter doorsnede, leg de aardappelmassa erin en druk die aan tot een platte koek. Doe het deksel op de pan en bak de Rösti eerst op een hoog, dan op een laag vuur 25 - 30 minuten. Niet roeren anders krijgt u geen krokante korst. Keer de Rösti op een bord met de bruine korst boven. Eet het bijvoorbeeld met ‘Geschnätzeltes’.
In sommige streken wordt Rösti na de halve baktijd gekeerd, sommige Zwitsers mengen kleingesneden spek door de aardappel, of gehakte ui en geraspte kaas.
4 personen
gebied : Bern, Zwitserland
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De internationale keuken / Christine Schönherr
zondag 5 januari 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten