zondag 5 januari 2020

Boontjiesoep (Zuid-Afrika)

BOONTJIESOEP (BONENSOEP)

150 gram bonen, gedroogd
250 gram mergpijp
250 gram schenkelvlees
125 gram doorregen spek
1½ liter water
2 grote uien, fijngehakt
1 wortel, in plakken gesneden
1 kleine koolraap, in stukjes gesneden
1 selderijknol, in kleine stukjes gesneden
zout
vers gemalen peper
2 tomaten, in stukken gesneden


Laat de bonen een nacht weken. Laat mergpijp, schenkelvlees en spek met de bonen en water op middelgroot vuur ongeveer 1 uur gaan. Voeg dan de ui, wortel, koolraap, selderij en kruiderij naar smaak toe. Laat dit koken tot de bonen gaar zijn. Voeg de tomaten toe en laat het nog 15 minuten gaan. Neem het schenkelvlees en de mergpijp en wat bonen uit de pan, wrijf de overgebleven ingrediënten door een zeef en doe het zeefsel daarna weer in de soeppan. Snijd het vlees klein en doe het met de apart gehouden hele bonen bij de soep. Goed doorroeren en dan warm opdienen.

Voor 4 personen.

bereidings- / kooktijd : 30 /75 minuten

land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : soep

bron : Culinair paspoort : een internationaal kookboek / Hugh Jans

Geen opmerkingen: