zondag 5 januari 2020

Seki Han uit Japan (Japan)

SEKI HAN UIT JAPAN

150 gram adukibonen
150 gram rijst
250 gram sojavlokken
1 ui
1 teen knoflook
1 prei
100 gram bamboescheuten (blik)
3 - 4 eetlepels sojaolie


Kook de 4 uur geweekte bonen gaar in hun weekwater in 1 uur. Giet af en laat uitlekken.
Kook de rijst gaar in een pan of in een stoompan en laat hem mooi droogkoken.
Schil ui en knoflook en hak beide zeer fijn.
Snipper de schoongemaakte prei en snijd de (uitgelekte) bamboe in luciferdunne reepjes.
Verhit de olie en fruit hierin ui, knoflook en prei met elkaar op matig vuur.
Voeg dan de bamboe toe en de volgens de aanwijzingen op het pak voorbereide sojavlokken. Bak 8 minuten zachtjes door.
Vermeng de rijst en bonen met dit mengsel.
Erg lekker en rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen.

4 - 5 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: