zondag 5 januari 2020

Spinazieomelet (Japan)

SPINAZIEOMELET

400 gram verse spinazie
1 theelepel sojasaus (kikkoman)
versgemalen witte peper
3 eieren
snufje zout
1 theelepel witte basterdsuiker
2 eetlepel room
sojaolie


Was de spinazie in een bak met koud water en breng de groente snel aan de kook met aanhangend water en zout. Kook 2 minuten totdat de blaadjes iets slap zijn. Giet de spinazie af in een zeef en spoel even af onder koud water.
Druk het resterende kooknat met een lepel uit de spinazie en haal harde stengels weg. Doe de groente over in een kom, besprenkel met sojasaus (kikkoman) en bestrooi met peper.
Spreid de spinazie uit op een houten plank en druk de groente samen tot een rol.
Klop in een kom de eieren even los met zout, suiker en room. Verdeel de eimassa in 2 porties.
Verhit wat olie in een koekenpan en giet er de helft bij van de losgeklopte eieren. Dek de pan af en laat het ei op laag vuur stollen.
Doe de omelet op een bord en schep er de helft van de spinazierol op. Rol de omelet dicht en steek het uiteinde vast met een prikkertje.
Bak de tweede omelet net zo met de rest van de spinazie.
Snijd de gevulde omeletten na 5 minuten in plakjes van 2 centimeter en serveer die koud met saké.
Wilt u liever warm serveren, warm in dat geval de borden voor en houd de rol spinazie intussen op een réchaud op temperatuur.

4 personen

land : Japan
gerechtsoort : eigerecht

bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: