zondag 5 januari 2020

Avocado Ritz (Zuid-Afrika)

AVOCADO RITZ (AVOCADO MET KREEFT)

4 avocado’s
sap van 1 citroen
3½ deciliter kreeft uit blik
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels slagroom
cayennepeper
zout
peper
sla om te garneren
tomaten om te garneren
komkommer om te garneren
radijs om te garneren


Snijd de avocado’s middendoor, verwijder de pitten, schep ze uit en snijd het vruchtvlees in kleine blokje. Besprenkel met vruchtvlees met citroensap en meng het luchtig met de kreeft. Roer er de mayonaise, room en kruiderij doorheen. Schep dit mengsel in de avocado’s en dien ze op, gegarneerd met sla, tomaten, komkommer en radijs.

8 personen

bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Culinair paspoort : Een internationaal kookboek / Hugh Jans

Geen opmerkingen: