TAMATIEBREDIE (SCHAPENVLEES MET TOMATEN)
2 eetlepels olie
2 uien, fijngesneden
1 kilogram schapenvlees, in kleine stukjes gesneden
2½ deciliter water
1 kilogram tomaten, gepeld en in schijven gesneden
1 theelepel suiker (5 gram)
4 aardappelen
zout
peper
Verhit de olie in een vuurvaste stoofpot en laat daarin de uien bruinen. Voeg het vlees en het water toe. Laat dit gedurende 1 uur in de afgesloten pot stoven. Voeg de tomaten, aardappelen, suiker, zout en peper toe en laat dit nog eens 3 kwartier gaan. Geef er gekookte rijst bij.
Voor 6 personen.
bereidings- / kooktijd : 10 / 120 minuten
land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Culinair paspoort : een internationaal kookboek / Hugh Jans
zondag 5 januari 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten