zondag 5 januari 2020

Melktert (Zuid-Afrika)

MELKTERT (MELKTAART)

7 deciliter melk
kaneelstokje
2 eetlepels maïzena (15 gram)
3 eetlepels suiker (40 gram)
½ theelepel zout
30 g boter
3 eieren
bladerdeeg
kaneel vermengd met suiker


Verwarm de melk en het kaneelstokje au bain-marie. Meng maïzena, suiker en zout en roer er wat melk door. Breng het geheel over in de bain-marie pan en roer tot het mengsel dik wordt. Laat het in de afgesloten pan nog 15 minuten gaan. Neem de pan van het vuur en roer er de boter door. Laat afkoelen, neem het kaneelstokje uit de pan en roer er de geklopte eieren door. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg, dun uitgerold en vul de vorm met het mengsel. Bak de taart in een warme oven (200 ºC) gedurende 20 minuten. Neem de temperatuur dan terug tot 180 ºC voor de laatste 10 minuten. Strooi er voor het opdienen nog wat kaneelsuiker overheen.

Voor 1 taart.

bereidings- / kooktijd : 20 / 45 minuten

land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : gebak

bron : Culinair paspoort : een internationaal kookboek / Hugh Jans

Geen opmerkingen: