zondag 5 januari 2020

Ingemaakte Kerrievis (Zuid-Afrika)

INGEMAAKTE KERRIEVIS

4 kilogram stevige visfilets, naar keuze
zout
8 grote uien, in schijven gesneden
4 eetlepels vet of olie
3½ eetlepel kerrie
1½ liter azijn
1½ eetlepel suiker (20 gram)
¼ theelepel cayennepeper
1 eetlepel zout (15 gram)
laurierbladen of citroenbladen


Bestrooi de visfilets met wat zout en laat ze 2 uur staan. Bak daarna de filets in een ingevette vuurvaste schotel gedurende een half uur in een matig warme oven (160 - 180ºC). Verhit het vet of de olie en laat daarin de ui goudbruin worden. Voeg dan kerrie, azijn, suiker, cayennepeper en zout toe en laat dit nog een paar minuten gaan. Leg een laag vis in een aardewerken schotel of pot met een laurierblad of citroenblad, giet daarover wat van de kerriesaus en ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Laat het afkoelen en dek de schotel of pot af met vetvrij papier. Laat dit ten minste 24 uur afkoelen.
Wanneer dit gerecht op een koele plaats wordt gehouden kan het wekenlang worden bewaard.

bereidings- / kooktijd : 20 / 40 minuten

land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : visgerecht

bron : Culinair paspoort : Een internationaal kookboek / Hugh Jans

Geen opmerkingen: