TARTE À L’ORANGE (SINAASAPPELTAART)
1 grote sinaasappel of citroen (sap en schil)
2 eieren
200 gram bloem
150 gram boter
4 eetlepels poedersuiker
Klop 1 ei los en vermeng het met de bloem. Voeg achtereenvolgens zout, 1 kopje water en tweederde van de boter toe. Kneed alles goed doreen.
Rol het smeuïge, maar stevige deeg uit op een met boter ingevet bakblik en bestrooi het met wat bloem.
Klop het tweede ei los met het sinaasappelsap, de poedersuiker en de rest van de gesmolten boter. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe en verdeel het mengsel over het deeg. Zet de taart 20 minuten in een op 250 ºC voorverwarmde oven.
Dien de taart koud op.
4 personen
land : Kameroen
gerechtsoort : nagerecht
bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
dinsdag 20 augustus 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten