dinsdag 20 augustus 2019

Koki (Kameroen)

KOKI (BONENBROOD)

250 gram gedroogde oogbonen
½ theelepel zout
½ theelepel witte peper
6 eetlepels warm water
5 eetlepels olie
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
½ theelepel gemberwortel, geschild en fijngehakt
2 verse chilipepers, zaadjes verwijderd en fijngesneden
75 gram spinazie, gewassen en grofgehakt


Laat de bonen 30 minuten weken in de dubbele hoeveelheid heet water. Giet ze af. Wrijf de velletjes los. Overgiet ze met koud water en verwijder de velletjes. Giet de bonen opnieuw af en pureer ze met zout, peper en 6 eetlepels water. Doe dit mengsel in een kom en schep er olie, uitjes, knoflook, gember, chilipepers en spinazie door. Vet een kleine cake- of terrinevorm in en bekleed hem met ingevet bakpapier. Schenk het bonenmengsel erin en dek af met aluminiumfolie. Bak het brood 1 uur in een op 190 ºC voorverwarmde oven. Verwijder 10 minuten voor het einde van de baktijd het folie. Serveer de koki warm of koud.

Voor 6 - 10 plakken.

land : Kameroen
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

Geen opmerkingen: