dinsdag 20 augustus 2019

Bolinhos de Bacalhau (Angola)

BOLINHOS DE BACALHAU (VISKOEKJES)

500 gram aardappelen
500 gram gedroogde kabeljauw (zout)
5 à 6 eieren
selderijblad (fijngehakt)
olie
zout
peper


Vul een pan met water en laat de kabeljauw 24 uur weken. Giet het water uit de pan. Vul de pan opnieuw met water en kook de vis gaar in 10 minuten. Haal de vis uit het water, laat hem afkoelen en verwijder de graten. Snijd het visvlees fijn. Kook de geschilde aardappelen in licht gezouten water gaar en stamp ze fijn. Vermeng de aardappelen met stukjes vis, peper en selderijblad. Klop de eieren in een schaal, roer ze door het aardappelen- en vismengsel en maak een soepel deeg. Vorm van het deeg kleine balletjes, druk ze plat en bak ze lichtbruin in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

4 personen

gebied : Angola
gerechtsoort : visgerecht

bron : Kijk eens bij elkaar in de keuken : Multi-culinair Nederland in tachtig foto’s, verhalen en recepten / Jan Kroon

Geen opmerkingen: