AKUME YEBESESI (VIS MET HETE SAUS)
400 gram wijtingfilet (zonder vel)
80 gram griesmeel
4 tomaten (zonder vel)
2 uien
30 gram prei
1 scherpe peper
1 paprika
2 visbouillonblokjes
water
Bereid de griesmeel volgens de voorschriften op de verpakking. Snij de prei, de paprika, de peper en de tomaten in stukjes, de uien in ringen en de vis in mootjes. Los de bouillonblokjes op in heet water en voeg de vis en groente toe. Zet het vuur laag en laat de groente en de vis in vijf minuten gaar stoven. Doe de griesmeel op een bord, schep er wat vis en groente op en begiet het met een klein beetje kookvocht.
4 personen
gebied : Kongo
gerechtsoort : visgerecht
bron : Kijk eens bij elkaar in de keuken : Multi-culinair Nederland in tachtig foto’s, verhalen en recepten / Jan Kroon
dinsdag 20 augustus 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten