BŒUF AUX PATATES DOUCES (RUNDVLEES MET ZOETE AARDAPPELEN)
1 kilogram runderlappen
1 ui, fijngehakt
2 - 3 eetlepels tomatenpuree
verse tijm
2 laurierbladeren
4 zoete aardappelen
palmolie
Snijd het vlees in blokjes. Verhit de olie en braad het vlees op een zeer hoge warmtebron mooi bruin aan. Voeg de uitjes toe en blus af met water.
Voeg de tomatenpuree, de tijm en de laurierbladeren toe en wat peper en zout naar smaak.
Breng alles aan de kook, doe het deksel op de pan en laat het vlees op een lagere warmtebron twee uur stoven. Roer af en toe en voeg indien nodig wat water toe.
Snijd de zoete aardappelen in blokjes. Voeg deze na een uur aan het vlees toe en laat ze in de saus gaar worden.
Geef hier yams bij.
4 personen
(voor)bereidingstijd : 2½ uur
land : Kameroen
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
dinsdag 20 augustus 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten