KAMEROENSE SPIESJES van rundvlees
1 eetlepel suiker
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel gemalen gember
1 eetlepel chilipoeder of cayennepeper
1 eetlepel selderijzout
1 eetlepel gemalen pinda’s
500 gram mager rundvlees
arachideolie
Maak een kruidenmengsel van gelijke hoeveelheden (bijvoorbeeld een eetlepel) suiker, knoflookpoeder, kaneel, gemalen gember, chilipoeder of cayennepeper, selderijzout en gemalen pinda’s.
Snijd mager rundvlees in kleine blokjes, bevestig de stukken vlees op een spies, smeer ze in met olie (bij voorkeur pindanotenolie) en wentel ze vervolgens door het kruidenmengsel.
Rooster de spiezen op de barbecue.
4 personen
gebied : Kameroen
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Gastvrijheid met een snufje heimwee : Vluchtelingen, restaurants en recepten / Christel Jansen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten