dinsdag 20 augustus 2019

Kameroense spiesjes van rundvlees (Kameroen)

KAMEROENSE SPIESJES van rundvlees

1 eetlepel suiker
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel gemalen gember
1 eetlepel chilipoeder of cayennepeper
1 eetlepel selderijzout
1 eetlepel gemalen pinda’s
500 gram mager rundvlees
arachideolie


Maak een kruidenmengsel van gelijke hoeveelheden (bijvoorbeeld een eetlepel) suiker, knoflookpoeder, kaneel, gemalen gember, chilipoeder of cayennepeper, selderijzout en gemalen pinda’s.
Snijd mager rundvlees in kleine blokjes, bevestig de stukken vlees op een spies, smeer ze in met olie (bij voorkeur pindanotenolie) en wentel ze vervolgens door het kruidenmengsel.
Rooster de spiezen op de barbecue.

4 personen

gebied : Kameroen
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Gastvrijheid met een snufje heimwee : Vluchtelingen, restaurants en recepten / Christel Jansen

Geen opmerkingen: