dinsdag 20 augustus 2019

Bananenbrood uit Kameroen (Kameroen)

BANANENBROOD UIT KAMEROEN

500 gram bloem
½ theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels dubbelkoolzure soda
100 gram boter
100 gram suiker
2 eieren
6 geprakte, rijpe bananen


Vet een broodblik in en verwarm de oven voor op stand 4 of 180 ºC. Zeef bloem, zout, bakpoeder en dubbelkoolzure soda samen in een kom. Roer de boter met de suiker romig in een andere beslagkom en klop er een voor een de eieren door. Roer de bananen erdoor en vervolgens het bloemmengsel.
Giet het beslag in het bakblik en bak het brood in een uur gaar. Controleer met een prikker of het gaar is. Neem het brood uit de oven en laat het 10 minuten rusten. Keer het om op een rooster om af te koelen. Dien de plakken bananenbrood op met koude boter.

6 personen

land : Kameroen
gerechtsoort : gebak

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore

Geen opmerkingen: