dinsdag 20 augustus 2019

Djumba (Kameroen)

DJUMBA (VISPAKKETJES)

1 kilogram verse makreel
3 bananenbladeren of aluminiumfolie
pimentpoeder
palmolie
1 grote citroen (sap)


Verdeel de vis in flinke stukken.
Snijd de bananenbladeren langs de harde nerf in tweeën en blancheer ze tot ze zacht genoeg zijn om ze te vouwen.
Bestrooi de bladeren (of vierkante stukjes aluminiumfolie) met wat zout en pimentpoeder, leg de vis erop en strooi hier ook wat zout en pimentpoeder overheen. Druppel wat palmolie en citroensap over de vis.
Vouw de bananenbladeren om de vis heen en bin de pakketjes dicht. Pocheer de pakketjes 90 minuten in water.

6 personen

(voor)bereidingstijd : 2 uur

land : Kameroen
gerechtsoort : visgerecht

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

Geen opmerkingen: