dinsdag 20 augustus 2019

Courgettes met pinda's (Tsjaad)

COURGETTES MET PINDA’S

Net zoals in het Gallië van Caesar, is ook Tsjaad in drieën verdeeld: de Sahara in het noorden, het droge, door oorlog verscheurde gebied van de Sahel; en het zuidwesten waar de meeste mensen wonen. Pinda’s zijn de belangrijkste bron van eiwit in dit land, dat het op drie na armste land ter wereld is.

700 gram courgettes, in plakjes
1 - 2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 eetlepel citroensap
25 gram boter
zout
peper
185 gram gebrande pinda’s, in stukjes gehakt


Stoom de courgettes 5 tot 10 minuten in een bodem kokend water tot ze gaar zijn. Laat de courgettes uitlekken en doe ze in een kom.
Voeg de knoflook, het citroensap, de boter en wat zout en peper toe en prak alles met een vork. Doe het courgettemengsel in een kom en bestrooi het met de gehakte pinda’s. Dien op met gekookte gierst of rijst.

4 - 6 personen

land : Tsjaad
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells

Geen opmerkingen: