dinsdag 20 augustus 2019

Fazant met kruiden en maniok (Katanga, Democratische Republiek Congo)

FAZANT MET KRUIDEN EN MANIOK

2 fazanten, schoongemaakt en opgebonden
½ theelepel komijnzaadjes
½ theelepel korianderzaadjes
1 mespuntje kaneelpoeder
2 theelepels honing
700 gram maniok, vers of diepgevroren (verkrijgbaar in Aziatische winkels)
100 gram rozijnen
1 mespuntje kaneelpoeder
1 theelepel verse gemalen gemberwortel
30 gram boter
1 grote ui
2 theelepels olie
2 deciliter gevogeltebouillon
zout
gemalen peper


Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de kruiden fijn (komijn, koriander) en voeg vervolgens de kaneel, de peper en het zout toe. Bestrijk de fazanten met een penseel met olie en de kruidenmengeling aan de binnen- en buitenkant. Plaats een bord met wat water onderaan in de oven en bak de fazanten gedurende 40 tot 45 minuten. Laat intussen boter smelten in een pan en stoof de ui en de gember tot de ui glazig wordt. Voeg de in blokjes gesneden maniok, zout, peper en een mespuntje kaneel toe. Roer alles en laat het koken tot de maniok gaar is; dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg op het einde de uitgelekte rozijnen toe. Houd het geheel warm. Als de fazanten gaar zijn, haal je ze uit de braadslede en blus je met de gevogeltebouillon. Voeg de honing toe, meng alles goed en laat indikken. Kruid indien nodig en serveer tenslotte met de maniok.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 40 / 60 minuten

gebied : Katanga, Democratische Republiek Congo
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise / Marie Louise Borremans

Geen opmerkingen: