dinsdag 20 augustus 2019

Kameroense spiesjes (Kameroen)

KAMEROENSE SPIESJES

Zorg bij barbecuen van het vlees dat u het niet te snel roostert of laat aanbranden.

500 gram biefstuk
½ theelepel suiker
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen kaneel
snufje chilipoeder
2 theelepel selderijzout
50 gram pinda’s, fijngemalen
plantaardige olie voor het insmeren


Snijd de biefstuk in repen van 3 centimeter breed. Doe de repen in een kom of ondiepe schaal. Doe de suiker, het knoflookpoeder, de specerijen en het selderijzout in een kom en schep om. Schep er de pinda’s door en strooi dit mengsel over de repen biefstuk. Schep om zodat het vlees er volledig mee bedekt is.
Rijg de repen biefstuk aan zes satéstokjes en druk het vlees strak aan. Leg de spiesjes naast elkaar in een schaal, dek af met folie en laat een paar uur op een koele plek marineren.
Verwarm een grill of barbecue voor. Besmeer het vlees met wat olie en rooster het circa 15 minuten tot het vlees bruin is.

4 personen

land : Kameroen
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Afrikaanse keuken : volop makkelijk te maken recepten uit een onontdekte keuken / Rosamund Grant

Geen opmerkingen: