PESTE AL BASTRU (VIS IN FOLIE)
4 hele rode ponen
1 theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
3 - 4 eetlepels olie
8 dunne schijfjes citroen
2 eetlepels gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte peterselie
2 eetlepels boter
Laat de vis schoonmaken en ontschubben, maar laat ze heel. Wrijf ze droog met een schone doek en maak in de zijkanten insnijdingen. Wrijf ze in met zout en peper. Knip vier stukken aluminiumfolie groot genoeg om elke vis helemaal in te verpakken. Smeer de folie in met een beetje olie, leg de vis in het midden erop en smeer de vis in met olie. Garneer met citroenschijfjes, bieslook, peterselie en kleine klontjes boter. Vouw de folie om de vis heen en maak er een keurig pakje van. Leg de vissen op het rooster van de voorverwarmde oven, op 175°C, en bak ze 35 minuten. Geef iedere eter een pakje op zijn bord.
4 personen
gebied : Roemenië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Zwitserland . Oostenrijk . Tsjechoslowakije . Hongarije . Roemenië / Eva Bakos
zaterdag 13 juli 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten