zaterdag 13 juli 2019

Paprika Karpfen (Midden-Europa)

PAPRIKA KARPFEN (PAPRIKAKARPER)

3 eetlepels boter
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, uit de knijper
2 theelepels paprikapoeder
1 groene paprika, zonder zaden, in stukjes gehakt
1 karper van 1 tot 1 ¼ kilogram, schoongemaakt en in stukken gesneden
½ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel gehakte peterselie
¼ kop droge witte wijn
2 eetlepels tomatenpuree


Smelt de boter in een kasserol en bak hierin de uien en de knoflook zacht en goudgeel. Doe de paprikapoeder en de groene paprika erin en bak nog 5 minuten. Doe de vis erbij en maak het op smaak met zout, peper en gehakte peterselie. Roer wijn en tomatenpuree erdoor. Laat ongeveer 15 minuten zacht koken tot de vis gaar is en gemakkelijk loslaat van de graat. Voeg zonodig tijdens het koken een beetje water toe.

4 personen

gebied : Midden-Europa
gerechtsoort : visgerecht

bron : Zwitserland . Oostenrijk . Tsjechoslowakije . Hongarije . Roemenië / Eva Bakos

Geen opmerkingen: