zaterdag 13 juli 2019

Salmone alla Ticinese (Ticino, Zwitserland)

SALMONE ALLA TICINESE (ZALM UIT TICINO)

4 moten zalm van 250 gram elk
½ theelepel zout
¼ kop geraspte emmenthaler
1 eetlepel bloem
½ kop zure room
vers gemalen zwarte peper
snufje nootmuskaat
4 eetlepels olie
1 citroen, in dunne schijfjes
enkele takjes peterselie


Bestrooi de moten zalm aan beide kanten met zout. Meng in een kleine kom kaas, bloem, zure room, peper en nootmuskaat. Verhit de olie in een koekenpan en sauteer de moten zalm ongeveer 30 seconden op hoog vuur aan beide zijden. leg de moten in een beboterde kasserol en schep de saus erover. Bak ze 10 tot 15 minuten in de oven op 200°C.
Garneer met schijfjes citroen en takjes peterselie en dien op in de kasserol. Geef er eventueel tomatensaus bij.

4 personen

gebied : Ticino, Zwitserland
gerechtsoort : visgerecht

bron : Zwitserland . Oostenrijk . Tsjechoslowakije . Hongarije . Roemenië / Eva Bakos

Geen opmerkingen: