zaterdag 13 juli 2019

Lachs nach Basler Art (Bazel, Zwitserland)

LACHS NACH BASLER ART (ZALM UIT BAZEL)

1 kilogram zalm, in moten van 2½ centimeter dik gesneden
½ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
sap van 1 citroen
¼ kop bloem
2 eetlepels boter
2 eetlepels olie
2 uien, in dunne ringen gesneden
¼ kop droge witte wijn
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 citroen, in dunne plakjes


Bestrooi de moten zalm aan beide kanten met zout, peper en citroensap. Haal ze door de bloem en schud het teveel aan bloem eraf. Verhit de boter met de olie in een grote koekenpan en sauteer de uien op een matig vuur goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm. Draai het vuur weer hoger en sauteer de zalm snel, ongeveer 2 minuten aan iedere kant. Bak ze niet te lang. Leg de zalm op een verwarmde schaal en schik de uiringen erboven op. Giet de wijn in de pan en maak het aanbaksel los. Giet deze jus over de zalm, garneer met peterselie en citroenschijfjes en dien op.

4 personen

gebied : Bazel, Zwitserland
gerechtsoort : visgerecht

bron : Zwitserland . Oostenrijk . Tsjechoslowakije . Hongarije . Roemenië / Eva Bakos

Geen opmerkingen: