zaterdag 13 juli 2019

Gegrilleerde rode poon (Noord-Afrika)

GEGRILLEERDE RODE POON

1½ deciliter olijfolie
4 eetlepels citroensap
3 uitgeperste teentjes knoflook
3 eetlepels fijngehakte verse muntblaadjes
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde marjolein
zout
peper
4 schoongemaakte rode ponen à 250 gram
enkele partjes citroen
enkele olijven


Vermeng de olijfolie in een grote schaal met het citroensap, de uitgeperste knoflook, de fijngehakte munt, het basilicum, de marjolein en wat zout en peper. Wentel de rode ponen door de marinade en laat de vissen 1 uur marineren. Keer de vissen tijdens het marineren regelmatig om.
Grilleer de rode ponen op een ingeolied rooster 15 minuten boven houtskoolvuur of onder de voorverwarmde ovengrill. Keer de vissen tijdens het grillen regelmatig om en bestrijk ze daarbij steeds met de marinade.
Leg de gegrilleerde vissen op een schaal en garneer ze met partjes citroen en olijven.
Geef hierbij rijst of brood en een groentegerecht naar keuze.

4 personen

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : visgerecht

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: