VISSOEP
400 gram vis (knorhaan, kabeljauw of wijting)
1 schoongemaakte ui
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel instant bloem
1 citroen
KRUIDEN:
1 kruidentuiltje (koriander, tijm, venkel, laurier)
1 teentje knoflook (gekneusd)
4 kruidnagels
2 cayennepepers
2 snuifjes witte peper
1 snuifje gember
zout
Prik de kruidnagels in de ui. Laat 1,5 liter zout water koken en voeg er de olie, de ui, het kruidentuiltje en de specerijen aan toe.
Leg, na 20 minuten koken op laag vuur, de vis (in moten gesneden) erbij en laat nog 15 minuten doorkoken.
Neem de ui, het kruidentuiltje en de vis uit de pan.
Ontdoe de vis van zijn vlees en leg het vlees terug in de bouillon zonder het vuur uit te doen.
Leng de bloem aan in een kom en giet het mengsel in de kookketel.
Mix de soep, zout indien nodig en voeg de look toe (of wrijf hem op korstjes brood) vooraleer de soep op te dienen, opgefrist met het citroensap.
6 personen
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : soep
bron : De Noordafrikaanse keuken / Jeanne Ifergan
zaterdag 13 juli 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten