KARPF IM ROTWEIN (KARPER IN RODE WIJN)
1 verse karper van 1 tot 1¼ kilogram
½ liter droge rode wijn
1 laurierblad
8 peperkorrels
½ theelepel tijm
2 takjes peterselie
½ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
½ kop champignons
2 eetlepels boter
2 theelepels bloem
Maak de vis schoon, verwijder de schubben en snijd ze kruislings tot op de graat in. Leg ze in een grote pan met wijn, laurierblad, peperkorrels, tijm en peterselie. Maak het op smaak met peper en zout en doe de champignons erbij. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Sluit de pan en laat het 2 minuten zacht sudderen tot de vis gemakkelijk loslaat van de graat. Breng de vis voorzichtig over op een schaal en houd ze warm. Zeef het kookvocht. Smelt de boter in een pan, roer de bloem erin en blijf roeren tot de bloem goudbruin is. Voeg geleidelijk aan het gezeefde kookvocht toe en roer met een garde om een gladde saus te maken. Giet de saus over de vis en dien onmiddellijk op.
4 personen
gebied : Midden-Europa
gerechtsoort : visgerecht
bron : Zwitserland . Oostenrijk . Tsjechoslowakije . Hongarije . Roemenië / Eva Bakos
zaterdag 13 juli 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten