zaterdag 13 juli 2019

Kerstkarper (Tsjechoslowakije)

KERSTKARPER

1 kilogram karper, schoongemaakt
zout
75 gram boter
2 uien, gepeld en kleingesneden
100 gram soepgroenten, kleingesneden
4 eetlepels gehakte peterselie
geraspte schil van 1 citroen
2 eetlepels paneermeel
50 gram ansjovisboter


Bestrooi de vis met wat zout en leg hem met de rugzijde naar boven in een ovenschaal. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de uien, de soepgroenten, de peterselie en de citroenrasp voortdurend omscheppend 4 minuten. Verdeel het mengsel over de karper en zet de schaal in de op 200 ºC voorverwarmde oven. Braad de vis 10 minuten en bedruip hem regelmatig met het braadvocht. Schep het groentemengsel uit de schaal. Bestrooi de karper met het paneermeel en verdeel de ansjovisboter in kleine klontjes over de vis. Zet de schaal terug in de oven en laat de vis nog 15 minuten braden, bedruip hem steeds met het braadvocht.

4 personen

land : Tsjechoslowakije
gerechtsoort : visgerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee

Geen opmerkingen: