zaterdag 13 juli 2019

Hálaszlé (Hongarije)

HÁLASZLÉ (VISSOEP)

1 kilogram karper, snoek of andere zoetwatervis
1½ liter water
1 theelepel zout
2 uien, in ringen gesneden
1 eetlepel paprikapoeder
1 groene paprika, zonder zaden en in repen gesneden
4 middelgrote tomaten, geschild, van zaden ontdaan en in parten
vers gemalen zwarte peper


Laat de vis schoonmaken, fileren en in hapklare stukken snijden. Bewaar het afval. Breng 1½ liter water aan de kook met zout, uiringen en visafval. Voeg de paprikapoeder toe, draai het vuur lager en laat het met deksel 20 minuten zacht koken. Zeef de bouillon in een schone pan en doe de vis erin. Laat de vis met groene paprika en tomaten 20 minuten koken. Roer niet, maar beweeg de pan af en toe boven het vuur heen en weer om te voorkomen dat de vis aan de bodem vast gaat plakken. Maak af op smaak met zwarte peper.
De soep kan gegarneerd worden met in ringen gesneden rode of groene paprika. men kan ook 750 gram gefileerde vis nemen en ¾ liter mosselkookvocht met ¾ liter water in plaats van de visbouillon, indien het visafval niet voorhanden is.

4 - 6 personen

gebied : Hongarije
gerechtsoort : soep

bron : Zwitserland . Oostenrijk . Tsjechoslowakije . Hongarije . Roemenië / Eva Bakos

Geen opmerkingen: