zondag 25 februari 2018

Zwarte bonensalade (Israël)

ZWARTE BONENSALADE

150 gram gedroogde zwarte oogbonen
1 sjalotje
1 bos peterselie
1 teen knoflook
1 theelepel zeezout
1 citroen
1 theelepel gemalen komijnzaad
3 eetlepels olijfolie
paprikapoeder
partjes citroen


Overgiet 150 gram gedroogde zwarte oogbonen met ruim 1 liter kokend water en laat ze 4 uur weken. Breng de bonen in het weekwater aan de kook en kook ze in 45 - 60 minuten zacht. Snipper 1 sjalotje heel fijn, knip het blad van 1 bos peterselie fijn en knijp 1 teen knoflook uit. Meng dit met 1 theelepel zeezout, het sap van 1 citroen en 1 theelepel gemalen komijnzaad. Laat de bonen uitlekken en afkoelen, en schep het knoflookmengsel en 3 eetlepels olijfolie erdoor. Strooi er wat paprikapoeder over en serveer met partjes citroen.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : mezze

bron : De Mediterrane keuken / Franska Stuy

Geen opmerkingen: