GLOGG
3 sinaasappels
9 kruidnagels
200 gram gedroogde voorgewelde abrikozen
2 deciliter sinaasappellikeur
4 flessen eenvoudige rode wijn (Côte du Rhône of Bordeaux)
3 kaneelstokjes
2 theelepels gemalen piment
Steek in elke sinaasappel 3 kruidnagels. Snijd de abrikozen in stukjes en laat ze 20 minuten weken in de sinaasappellikeur. Breng de wijn in een hoge pan tegen de kook aan (niet laten koken). Voeg de sinaasappels, de kaneelstokjes, de gemalen piment en de abrikozen met de sinaasappellikeur toe en laat alles 15 minuten trekken. Schenk de warme drank in een (glogg)schaal en serveer direct.
10 personen
gebied : Denemarken
gerechtsoort : drank
bron : Libelle Feestrecepten / Franska Stuy
zondag 25 februari 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten