zondag 25 februari 2018

Auberginedip (Israël)

AUBERGINEDIP

2 grote aubergines
2 tenen knoflook uit de pers
3 eetlepels tahin (sesampasta)
citroensap
mespunt chilipoeder
1 theelepel komijn
zout
1 - 2 eetlepels olijfolie


Geef met een mes een paar kerven in 2 grote aubergines. Rooster ze in het midden van de oven op 225°C in 15 - 20 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen, halveer ze en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met een vork en meng het met 2 tenen knoflook uit de pers, 3 eetlepels sesampasta (tahin), citroensap, mespunt chilipoeder, 1 theelepel komijn, zout en 1 - 2 eetlepels olijfolie.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : saus

bron : De Mediterrane keuken / Franska Stuy

Geen opmerkingen: