zondag 25 februari 2018

Fetakaasrolletjes (Israël)

FETAKAASROLLETJES

1 pak diepvriesfilodeeg (10 vellen)
1 citroen
een flinke bos peterselie
200 gram feta
1 theelepel gemalen korianderzaad
1 ei
peper uit de molen
olie


Ontdooi 1 pak diepvriesfilodeeg (10 vellen). Snijd elke lap in vierkanten van 12 centimeter. Dek het deeg af met een vochtige theedoek. Maak 1 citroen schoon onder warm water en rasp de schil eraf. Knip een flinke bos peterselie fijn. Verkruimel in een kom 200 gram feta en schep er 1 theelepel gemalen korianderzaad, het citroenrasp, de peterselie, 1 ei en een flinke draai peper uit de molen door. Leg telkens in het midden van 1 kant van elk deeglapje een theelepel van het kaasmengsel. Vouw de zijkanten er overheen, kwast het uiteinde in met water en rol de lapjes op. Bewaar ze onder een vochtige doek. Verwarm een frituurpan met olie tot 185°C en frituur hierin 5 - 6 rolletjes per keer goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : mezze

bron : De Mediterrane keuken / Franska Stuy

Geen opmerkingen: