SANDWICHES MET THAISE VISKOEKJES
50 gram haricot verts
het sap van 1 limoen
250 gram verse kabeljauw
1 ei
2 teentjes knoflook
1 volle eetlepel rode Thaise currypasta
1 bosje koriander
bloem
maiskiemolie
1 bakje miniasperges
3 lange sneden witbrood
boter
(Thaise) chilisaus
2 kropjes little gem sla
1 bakje kerstomaatjes
Kook de haricot verts 2 minuten in kokend water, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Snijd ze in dunne ringetjes en druppel het limoensap erover. Doe de in blokjes gesneden kabeljauw, het ei, de uitgeperste teentjes knoflook, de currypasta en ½ fijngesneden bosje koriander in de keukenmachine en pureer alles kort tot een stevige massa. Kneed de haricot-vertringetjes erdoor. Vorm met bebloemde handen kleine platte viskoekjes van de massa en bak deze in de hete olie op halfhoog vuur aan beide kanten in 15 minuten gaar en goudbruin. Houd de viskoekjes apart. Kook de asperges 2 minuten in kokend water met zout, giet ze af en laat ze uitlekken. Kwast de sneden brood aan beide zijden in met olijfolie en rooster ze op de grilplaat of in de oven (200°C) krokant. Besmeer de sneden aan een kant met boter en chilisaus. Beleg 2 van de sneden met blaadjes little gem sla, takjes koriander, de asperges en de Thaise viskoekjes. Stapel de sneden brood op elkaar en dek af met de laatste snee brood (sauskant onder). Snijd de sandwich in 8 stukken. Steek door elk een satéprikker met een kerstomaatje. Geef er extra chilisaus bij in een kommetje.
8 personen
gebied : Thailand
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Libelle Feestrecepten / Franska Stuy
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten