zondag 25 februari 2018

Franse olijventapenade (Frankrijk)

FRANSE OLIJVENTAPENADE

250 gram zwarte olijven zonder pit
4 tenen knoflook
1 blikje tonijn naturel (185 gram)
1 blikje ansjovisfilets (50 gram)
1 deciliter groene olijfolie
1 eetlepel citroensap


Schep de olijven in de beker van de staafmixer of keukenmachine. Pel 4 knoflooktenen en laat de tonijn en ansjovis uitlekken. Schep dit met 1 deciliter olijfolie en 1 eetlepel citroensap bij de olijven. Vermeng alle ingrediënten tot een puree, naar keuze wat grover of juist heel fijn.
Serveertip: tapenade smaakt goed op (warm) brood, maar is ook een lekkere marinade voor geroosterd vlees of een smaakmaker voor vers gekookte pasta.

4 personen

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : saus

bron : De Mediterrane keuken / Franska Stuy

Geen opmerkingen: