FRANSE OLIJVENTAPENADE
250 gram zwarte olijven zonder pit
4 tenen knoflook
1 blikje tonijn naturel (185 gram)
1 blikje ansjovisfilets (50 gram)
1 deciliter groene olijfolie
1 eetlepel citroensap
Schep de olijven in de beker van de staafmixer of keukenmachine. Pel 4 knoflooktenen en laat de tonijn en ansjovis uitlekken. Schep dit met 1 deciliter olijfolie en 1 eetlepel citroensap bij de olijven. Vermeng alle ingrediënten tot een puree, naar keuze wat grover of juist heel fijn.
Serveertip: tapenade smaakt goed op (warm) brood, maar is ook een lekkere marinade voor geroosterd vlees of een smaakmaker voor vers gekookte pasta.
4 personen
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : saus
bron : De Mediterrane keuken / Franska Stuy
zondag 25 februari 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten